Je bent recht door zee, zelfverzekerd en je gaat een confrontatie niet uit de weg. Met je sterke karakter, je vasthoudendheid en gedrevenheid ga je recht op je doel af. Een echte aanpakker dus.

Je bent assertief, maar door je directe manier van communiceren kan je omgeving dat als bot en arrogant interpreteren. Met wat meer geduld, betrokkenheid en bescheidenheid verbeter je je effectiviteit.

Je doet het goed of je doet het niet: kwaliteit en juistheid zijn je uitgangspunten. En áls je het doet, dan wil je het ook begrijpen. Je toetst, test en analyseert om ervoor te zorgen dat het allemaal klopt en je doet er alles aan om te voorkomen dat je belachelijk wordt gemaakt.

Dat maakt je consciëntieus, betrouwbaar en zorgvuldig, maar ook perfectionistisch en kritisch. Wat meer flexibiliteit en enthousiasme zorgen ervoor dat je nóg effectiever wordt.

Je bent een rustige rots in de branding. Mensen weten wat ze aan je hebben en waarderen je vanwege je vriendelijkheid, je luisterende oor en je bescheidenheid.

Je houdt niet van risico’s, wanorde en verandering; daarom stel je het nemen van beslissingen soms uit.

Je observeert en reflecteert en je bent sensitief voor de gevoelens van anderen. Dat maakt dat je jezelf soms te veel wegcijfert.

Je bent positief en energiek en je vindt het belangrijk om anderen te accepteren en verbinding met ze te maken.

Dat doe je vooral met je verbale vaardigheden: je bent een goede prater en je neemt mensen op een vriendelijke en expressieve manier mee in je enthousiasme.

Beslissingen neem je vaak op gevoel. Door je emoties iets beter onder controle te houden, verbeter je je effectiviteit.  

Benieuwd naar wat jouw voorkeurskleur voor jouw effectiviteit kan betekenen?
Maak het volledige Insights Discovery profiel