Wat is jouw voorkeurskleur?

Insights Discovery Preview

Ieder persoon is uniek en heeft unieke kwaliteiten. Wil je graag meer inzicht krijgen in jezelf? Vul dan onze gratis vragenlijst in en ontvang een preview. De preview geeft je een eerste inzicht in je gedragsvoorkeuren.

Benieuwd naar jouw eerste voorkeurskleur? Doe dan onze gratis vragenlijst en ontvang een preview!

Door de preview te starten stem je in met ons privacybeleid.

Zelfinzicht

Krijg inzicht in jezelf en hoe je op anderen overkomt

Inzicht in anderen

Ontwikkel effectieve strategieën in je interactie met anderen.

Verbinding maken

Zet jouw optimale gedrags- en communicatiestijl in en maak op een krachtige manier contact.

Hoe werkt de preview?

Op basis van je antwoorden op 12 korte meerkeuzevragen geven we je een inkijkje in jouw persoonlijke voorkeurskleur. Er zijn vier kleuren:

– vurig rood
– stralend geel
– zacht groen
– helder blauw

Wat kun je met die wetenschap?

Als je je eigen voorkeurskleur kent, dan krijg je inzicht in je gedrag, je communicatie en je drijfveren. Je kent je sterke punten en valkuilen. De Insights kleuren geven je handvatten om beter met anderen om te gaan en om prettiger te werken en te leven. 

Over Insights Discovery

De kleurentaal van Insights Discovery is gebaseerd op het gedachtengoed van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Zijn kleurentheorie geeft je inzicht in je eigen psychologische voorkeuren en het helpt je om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. 

In de bas worden vier kleurtypen onderscheiden:
– vurig rood
– stralend geel
– zacht groen
– helder blauw

Ieder met zijn eigen psychologische voorkeuren. Benieuwd naar jouw eerste voorkeurskleur? Doe dan preview van het Insights Discovery profiel. 

Bsmart is licentiehouder van Insights Discovery. 

De Insights kleuren

In de basis worden vier typen onderscheiden. Ieder met zijn eigen psychologische voorkeuren. Deze voorkeuren worden bij voorkeur ingezet wanneer in interactie. Door het toekennen van een kleur wordt het gemakkelijker om de ‘link’ te leggen naar de verschillende typen. Hierbij moet niet vergeten worden dat iemand niet ‘een kleur’ is maar het wel helpt om meer begrip te krijgen voor de voorkeuren van een ander. En afstemmen met de ander makkelijker wordt.

Wanneer voorkeuren overmatig ingezet worden kunnen deze als storend en/of belemmerend ervaren worden. Voor zowel de eigen individu als de ander. Een life event zoals geboorte of verlies, levens- en werkervaring en de (woon/sociale) omgeving kunnen er voor zorgen en/of bijdragen dat gedrag door de jaren heen kan veranderen.

Ook opvoeding is van grote invloed op hoe de voorkeursenergie zich manifesteert wanneer iemand volwassen is. Wordt een voorkeursenergie negatief beïnvloed, dan heeft dit weerslag op het gedrag van de individu. Hetzelfde geldt wanneer de voorkeursenergie positief beïnvloed wordt.

Wordt een voorkeursenergie negatief beïnvloed, dan kan iemand compensatiegedrag laten zien wat tegenstrijdig is met de eerste voorkeursenergie.

Het officiële Insights Discovery Profiel

Wij bieden je een preview van de echte Insights Discovery vragenlijst. Wil je weten hoe procent je scoort op de andere kleuren of wil je weten hoe je vanuit je voorkeurskleur effectiever kunt zijn? Vraag dan een volledig Insights Discovery Profiel bij ons aan. In dit profiel staat of staan jouw:

  • Stijl en aanpak
  • Sterke en zwakke punten
  • Waarde voor het team
  • Communicatiestijl
  • Mogelijke blinde vlekken
  • Tegengestelde types
  • Suggesties voor ontwikkeling.

Benieuwd naar jouw voorkeurskleur?
Vul dan snel de vragenlijst in en ontvang je gratis preview

Je bent binnen 5 minuten klaar