Insights kleur:

Kernkwaliteit Flexibel

Je weet je snel aan te passen aan nieuwe situaties. En kunt snel schakelen en waar nodig improviseren.  In de omgang met anderen sta je open voor de suggesties van anderen.

Allergie: Star

Je wordt ongemakkelijk wanneer anderen krampachtig vasthouden aan regels en niet bereid zijn om zaken vanuit een ander perspectief te onderzoeken.

Valkuil: Wispelturig

Een van de valkuilen die hoort bij flexibel is ‘wispelturig’. Door je vermogen om snel te kunnen schakelen en je aan te passen vindt je doorgaans ook veel zaken en activiteiten leuk. En zijn reacties wisselend. Hierdoor kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld het overzich op je werkzaamheden kwijt raakt.  En bij anderen over kan komen als iemand die niet voorspelbaar is en minder standvastig

Uitdaging: Ordenend

Door meer orde en structuur aan te brengen in je dagelijkse handeling of werkzaamheden ontstaat er meer overzicht, rust en focus op zaken die belangrijk zijn. En die je helpen je doelen te bereiken. Vraag daarbij de hulp van iemand die je regelmatig aanmoedigt om deze vaardigheid je meer eigen te maken en verder te ontwikkelen.