Insights kleur:

Kernkwaliteit Realistisch

Je bent nuchter en staat met beide benen op de grond. Je hebt doorgaans een goed beeld over wat er moet gebeuren en wat mogelijk is. Je houdt van een no-nonsens houding en pakt de dingen pragmatisch aan. Wanneer in flow bent je positief en straat je daadkracht uit. Je laat niet beperken door negativiteit.

Valkuil: Cynisch

Echter wanneer je té realistisch bent kan dit omslaan in cynisme. En dan wordt het plezier in wat je doet een stuk minder. Wanneer je té realistisch bent ontstaat er weinig ruimte voor een ideaal of een mooi idee. Waardoor mensen om je heen minder snel iets met je willen delen. Onthoudt dat jouw manier van reageren impact heeft op de mensen om je heen!

Allergie: Zweverig

Je kunt je ergeren aan mensen die in jou ogen gebrek aan realisme hebben. Te ‘zweverig’ zijn en te optimistisch kunnen zijn over dingen die niet goed onderbouwt zijn maar louter op gevoel.

Uitdaging: Idealistisch

Blijf open staan voor de ideeën en suggesties van anderen. Denk eens terug aan toen je jonger was. Wat waren toen jouw dromen en idealen? Naarmate we ouder worden verliezen we dit gevoel en gaan we dingen meer vanuit ons hoofd beredeneren. Vanuit logica en minder van ons gevoel. Wat zou het je opleveren wanneer je weer meer bij je gevoel kunt komen en je idealen?